Λαποτρύπι
Καλλιέργεια
<
>
image
image
image
image
image

Εμφιάλωση

Αφού ολοκληρωθεί η ανάπαυση του κρασιού στις δεξαμενές ακολουθεί η σταθεροποίηση μέσω ψύξης και το φιλτράρισμα (μόνο για τα λευκά και ροζέ κρασιά), που αφαιρούν τυχόν σωματίδια και τρυγικά άλατα και εξασφαλίζουν τη μέγιστη διαύγεια του κρασιού. Στη συνέχεια οι φιάλες πλένονται και γίνεται εμφιάλωση, σφράγισμα των φιαλών και ετικετοκόλληση. Σε αυτή τη φάση το κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση ή φύλαξη σε κελάρια για παλαίωση.