Λαποτρύπι
Καλλιέργεια
<
>
image
image
image
image
image

Οινοποίηση

Η οινοποίηση ακολουθεί τρεις κύριες μεθόδους, με την καθεμιά να μας δίνει διαφορετικό τύπο κρασιού: λευκή, ροζέ και ερυθρή οινοποίηση.
Η λευκή οινοποίηση ξεκινά με την αφαίρεση των κοτσανιών των σταφυλιών και την έκθλιψη των ρωγών. Έπειτα η σταφυλόμαζα πιέζεται και εξάγεται ο λευκός μούστος (γλεύκος).
Κατά τη ροζέ και την ερυθρή οινοποίηση η σταφυλόμαζα υφίσταται τη διαδικασία της εκχύλισης για λίγες ώρες (ροζέ), έως αρκετές μέρες (ερυθρή), όπου οι χρωστικές και αρωματικές ουσίες των φλοιών περνούν στους χυμούς. Ακολουθεί και πάλι η εξαγωγή του μούστου στο πιεστήριο.