Λαποτρύπι

Το χωριό
Οι Ερυθρές ή Κριεκούκι είναι χωριό της Δυτικής Αττικής. Βρίσκονται στα βορειοδυτικά του νομού, χτισμένες σε υψόμετρο 400μ. στις ανατολικές πλαγιές του Κιθαιρώνα, στα όρια των νομών Αττικής και Βοιωτίας. Έχουν πληθυσμό περίπου 3.300 κατοίκους.

Ο πληθυσμός του χωριού είναι κατά πλειοψηφία αρβανίτικης καταγωγής και η αρβανίτικη διάλεκτος επιβιώνει ακόμη και σήμερα. Η ενασχόληση των κατοίκων περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη γεωργία και το μεγάλο, εύφορο κάμπο του Κριεκουκίου.


Το οινοποιείο
Η οικογένειά μας, πάντοτε στο Κριεκούκι, ασχολείται με την καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή του κρασιού. Από τη φύτευση του κλήματος και τον τρύγο, μέχρι το πάτημα και την εμφιάλωση του κρασιού, επιμελούμαστε με προσοχή όλο τον κύκλο της παραγωγής.

Επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών, παραδοσιακές ελληνικές και κλασικές διεθνείς, με τα ιδιαίτερα αρώματα και γευστικές νότες των πλαγιών του Κιθαιρώνα. Με χειροποίητη φροντίδα παράγουμε περιορισμένες ποσότητες κρασιών και κάθε χρόνο επεκτείνουμε σταδιακά την παραγωγή μας.


> Τα κρασιά μας